Endüstriyel Otomasyon

Otomasyon, süreçlere insan müdahalesini azaltan çok çeşitli teknolojileri tanımlar. Karar kriterlerini, alt süreç ilişkilerini ve ilgili eylemleri önceden belirleyerek ve bu ön belirlemeleri makinelerde somutlaştırarak insan müdahalesi azaltılır. Otomasyon, makineler, fabrikalardaki süreçler, kazanlar ve ısıl işlem fırınları gibi çeşitli ekipman ve kontrol sistemlerinin kullanımını, telefon ağlarının açılmasını, gemilerin, uçakların ve diğer uygulamaların ve araçların insan müdahalesi azaltılmış olarak yönlendirilmesi ve dengelenmesini içerir. Otomasyon, bir kazanı kontrol eden bir ev termostatından on binlerce giriş ölçümü ve çıkış kontrol sinyaline sahip büyük bir endüstriyel kontrol sistemine kadar uzanan uygulamaları kapsar. Kontrol karmaşıklığında, basit açma-kapama kontrolünden çok değişkenli yüksek seviyeli algoritmalara kadar değişebilir.

Bir otomatik kontrol döngüsünün en basit tipinde, bir kontrolör, bir sürecin ölçülen değerini istenen bir set değeriyle karşılaştırır ve ortaya çıkan hata sinyalini prosese bazı girdileri değiştirmek için prosesin ayar noktasında kalacağı şekilde işler. Bu kapalı döngü kontrolü, bir sisteme negatif geri besleme uygulamasıdır. Spectre Robotics ailesi olarak Endüstriyel Otomasyon alanında üretim-kontrol araçlarının tasarımı, kurulumu, programlanması ve mevcut altyapı ile entegrasyonu kapsamında hizmet sunmaktayız. Firmamız geniş bir spektrumda kurulu endüstriyel üretim hatlarını Endüstri 4.0 standartlarına upgrade ediyoruz. Sıfırdan kurulumunu yaptığımız ya da upgrade ettiğimiz sistemler “Akıllı Sistem” konsepti bağlamında uluslararası kabul görmüş standartlara ve kabiliyetlere sahip olmaktadır. Spectre Robotics çatısı altında yürüttüğümüz projelerde temel vizyonumuz, inşa edilen sistemin kullanıcı dostu, kolay erişilebilir, kolay yönetilebilir, ölçeklenebilir ve güvenilir bir yapıya sahip olmasıdır.

Kullanıcı ve sistem arasında bağlantı kurmaya yardımcı olan programlanabilir mantık denetleyici sistemler (PLC Programmable Logic Controller) ve insan-makine arayüzü (HMI Human-Machine Interface) uygulamalarından yararlanarak akıllı sistemler üretiyoruz. Üretimin sorunsuz gerçekleşmesi için Mikrobilgisayar Tabanlı Kontrol Sistemleri ile hızlı, kullanışlı ve güncellenebilir yapılar kuruyoruz. Mobil cihazlardan kontrol sağlayarak operasyonların yönetimini güvence altına alıyoruz.